Delfan plus – biostimulator
Makismalna koncentracija slobodnih aminokiselina (24%) za maksimalni učinak

3 min read
By | 09.04.2013

DELFAN PLUS je posebno formulirano gnojivo – biostimulator. Osnovna karakteristika biostimulatora Delfan Plus je izrazito visoka količina amino-kiselina, te je stoga jedno od najučinkovitijih biostimulatora na tržištu. Uspiješno se koristi za veliki broj poljoprivrednih kultura. Može se primjenjivati folijarno te kroz sustave fertirigacije. Kompatibilan je sa većinom zaštitnih sredstava za zaštitu poljoprivrednih kultura. Primjenuje se kroz cijeli ciklus uzgoja kulture, a posebno se preporuča za preventivno i kurativno djelovanje pri različitim stresnim uvjetima (mraz, niska temperatura, tuča, bolesti i sl.). Na tržište dolazi u pakiranjima od 1, 5, 20, 210 i 1.000 lit., što omogućava jednostavnu i preciznu primjenu za različite veličine poljoprivrednih proizvođača; od malih hobby do velikih profesionalnih proizvođača.

Proizvođač: Tradecorp, Španjolska

Prednosti biostimulatora Delfan Plus:

 • Dokazano povećanje prinosa i kvalitete plodova
 • Povećana količina šećera u plodu – kod šećerne repe i vinove loze
 • Maksimalna količina slobodnih aminokiselina 24% – proizvod bez premca na tržištu
 • Brzo dijelovanje u stresnim uvjetima – mraz, niske temperature, suša, tuča, bolesti
 • Izbalansirani odnosi aminokiselina – cijeloviti aminogram (povoljan odnos svih aminokiselina u proizvodu)
 • Višestruke mogućnosti primjene – folijarno i putem tla (fertirigacija)
 • Gnojivo je u tekućem obliku

DOZA PRIMJENE KOD FOLIJARNE PRIMJENE:

 • Drvenaste kulture (vinova loza, voćke, maslina)……. 1-1,5 lit./ha
 • Povrće (lisnato; salata, endivija i sl.)……………………. 1-1,5 lit./ha
 • Povrće (plodovito; paprika, rajčica i dr.)……………… 1-2 lit./ha
 • Industrijske kulture (repa, žitarice i dr.)………………. 1-2 lit./ha
 • Jagoda…………………………………………………………… 1-2 lit./ha
 • Ostale poljoprivredne kulture …………………………… 1-2 lit./ha

 

DOZA PRIMJENE PUTEM SUSTAVA FERTIRIGACIJE:

 • Povrće, jagode ……… 5-10 lit./ha (u intervalima od 14 dana)

DELFAN PLUS je posebno formulirano gnojivo – biostimulator. Gnojivo sadrži makismalnu količinu aminokiselina (24%), te je bez premca na tržištu. Sadrži sve važne aminokiseline (glicin, prolin, arginin i ostale važne aminokiseline). Izrazitog je brzog i snažnog učinka, te je stoga prvi odgovor na sve stresne uvjete u poljoprivrednoj proizvodnji (mraz, tuča, suša, bolesti). Osim na rast, ima izuzetan učinak i na visinu prinosa te na kvalitetu proizvoda, naročito u sintezi šečera (vinova loza, šećerna repa). Isto tako, povoljno utječe na kalibraciju i ujednačenost veličine plovova, naročito kod intenzivnog uzgoja jabuka. Posebno dobre rezultate pokazuje u folijarnoj gnojidbi maslina u sušnim uvjetima.

Gnojivo Delfan plus je vlastiti proizvod tvornice Tradecorp, što je jamstvo visoke čistoće gnojiva i vrlo pristupačne cijene.

SASTAV GNOJIVA:

 • 24% ukupne slobodne aminokiseline
 • 23% organskog ugljika (C)
 • 9% ukupni dušik (N)

Pakiranja: 1 lit., 5 lit., 20 lit.i veliko pakiranje od 210 i 1.000 lit.

NAPOMENA: Gnojivo DELFAN PLUS ima odobrenje za primjenu u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji za područje Republike Hrvatske.

 


Zastupnik (HR): Agro Expert d.o.o., Trg Sv. Bernarda 12, 52 452 Funtana, Tel: 098/435-129 (gosp. David Gluhić)

Zastupnik (SLO): Jurana d.o.o., Limbuška cesta 64a,. 2000 Maribor. Tel: +386 (0)2/ 4215-363 (gosp. Gordana Veber) (link)

Zastupnik (SRB): RMG Crop Science d.o.o. Marka Oraškovića 3/1, 24 214 Gornji Tavankut, Tel: +381 (0)24/333-1500 (link)

Slični članci

 • Ultraferro ULTRAFERRO EDDHA je posebno formulirano mikrogranulirano željezno gnojivo na Fe-EDDHA helatnog oblika, sa izrazito visokim postotokom (70%) u orto-orto obliku. Stoga postiže izvaredne […]
 • Phylgreen PHYLGREEN, novi proizvod u gami biostimulatora, tvrtke Tradecorp Ltd., u distribuciji tvrke Agro Expert d.o.o.. 100% čisti ekstrakt morske alge Ascophyllum nodosum, dobiven postupkom […]
 • Folur FOLUR  je posebno formulirano dušično gnojivo namjenjeno za folijarnu gnojidbu. Gnojivo je posebna formulirana vodena otopine UREE, koje ne sadrži biuret (max. 0,05%, pri čemu se razlikuje […]
 • Boramin Ca BORAMIN Ca  je posebno formulirano tekuće kalcijevo gnojivo uz dodatak bora, namjenjeno za folijarnu gnojidbu i primjenu u sustavima fertirigacije. Posebnost gnojiva Boramin Ca je dodatak […]
 • Delfan Plus – biostimulator za ekološku proizvodnju Sa danom 13. listopada 2014. godine, postignut je još jedan važan uspijeh u distribuciji tvrtke Agro Expert. Biostimulator Delfan Plus uvršten je na listu proizvoda odobrenih u ekološkoj […]

14 thoughts on “Delfan plus – biostimulator
Makismalna koncentracija slobodnih aminokiselina (24%) za maksimalni učinak

3 min read
 1. Ivica

  Da li se delfan može kupiti u Hrvatskoj i koja je cijena 1 lit. Delfana?

  Reply
  1. admin Post author

   Za sada se Delfan još ne može kupiti u Hrvatskoj. Prodaja će krenuti nakon 1. srpnja (ulaska u EU), jer će se tada ukinuti veći dio birokrakcije (i to skupe) oko registracije gnojiva. Što se tiče cijene, za sada još nema službene informacije o cijeni, ali ako ga usporedimo sa Drin-om, mogu slobodno reći da će biti dosta niže (koliko; još čekam informaciju od proizvođača Delfan-a).
   Inače, moguće je dobiti promotivnu količinu proizvoda (boca od 1 Lit.) ukoliko ste ozbiljniji proizvođač. Javite se samo na e-mail ako ste zainteresirani, i stvar ćemo riješiti.
   LP

   Reply
 2. Nevenko Pažameta

  DObar dan, evo ja sam posadio vinograd od 1000 komada, pa sam zainteresiran za Delfan, Jel mi možete dati neke informacije gdje se može nabaviti. Koristio bih ga i na ralčicama i na paprici.

  Reply
  1. admin Post author

   Posalo sam vam odgovor na e-mail o mogućnosti nabave gnojiva Delfan Plus (posredstvom portala Delfan Plus).
   LP
   David

   Reply
 3. goran

  postovanje zanima me delfano plus nisam ekspert u sadnji ali polako krecem u poljoprivredu za probu ove godine sadim 1000 sadnica lubenice pa me zanima gnojivo posto mi je stajsko tesko za nabaviti svaka preporuka je dobro dosla

  Reply
  1. admin Post author

   Poštovani Goran,
   Kako ste sami naveli da vam je problem nabaviti stajski gnoj, onda vam preporučam preparat Humistar (tekuće huminske kiseline, čisti ekstrakt humusa, nije još predstavljen na portalu, ali ću uskoro pisati o tom preparatu) koji ima brz i snažan učinkak na razvoj korijena i brže usvajanje hraniva u tlu. Primjenjuje se preko sustava fertirigacije (kapanjem). To bi svakako trebao biti prvi tretman nakon sadnje presadnica/ili nakon sjetve.
   Što se tiče biostimulatora Delfan Plus, radi se o preparatu koji se primjenjuje folijarno, a glavni učinak mu je antistresni učinak (pogotovo povećava otpornost na sušu i visoke temperature), ali i poticanje ukupnog metabolizma biljke.
   Do kraja tjedna na portalu će biti predstavljen program folijarne prihrane lubenica pa ćete imati više podataka (isto tako poslati ću vam informacije i ne e-mail).
   dr.sc. David Gluhić
   Urednik portala

   Reply
 4. ilija

  Postovanje, interesuje me moze li se i gdje nabaviti Delfan Plus u Bosanskoj posavini .
  pozdrav

  Reply
  1. admin Post author

   Zastupnik za program Tradecorp za BiH je tvrtka Granum iz Hercegovine (www.granum.ba). Probajte vidjeti kod njih. Druga mogućnost je da ako imate nekoga u Hrvatskoj (Posavina) da vam na tu adresu pošaljem Delfan plus.

   Reply
 5. Sanel

  Da li je delfan dobar za folijarno prskanje čempresa i šimšira

  Reply
  1. admin Post author

   Biostimulator Delfan Plus je namjenjen za folijarnu primjenu kod svih poljoprivrednih kultura, pa tako i ukrasnog bilja u hortikulturi. Stoga se može u preporučenim dozama (1 dcl/100 lit. vode) koristiti i za folijarno prskanje čemresa i šišmira.
   Urednik portala,
   dr.sc. David Gluhić

   Reply
   1. Sanel

    Kada je najbolje vrijeme u toku godine za folijarno prskanje simsira i cempresa kada se smije i koliko puta u vremenskim intervalima?
    Hvala

    Reply
 6. Sanel

  Kada je najbolje vrijeme u toku godine za folijarno prskanje simsira i cempresa kada se smije i koliko puta u vremenskim intervalima?
  Hvala

  Reply
 7. slobodan rajić

  imam 5 litara delfana već 3-4 godine, nisam potrošio. Čuvano je u zašštićenom prostoru, mislim da nije izmrzao, da li se može pokvariti ili samo izgubi na kvalitetu?
  Hvala

  Reply
  1. admin Post author

   Ukoliko je čuvan u original pakiranju (bez otvaranja) tehnički je i dalje to isti proizvod. Ukoliko je bio otvaran, vjerovatno je došlo do oksidacije proizvoda (zbog kontakta sa zrakom), što će ipak smanjiti učinkovitost biostimulatora. Tada možete malo povećati dozu (za 20-25%, ne više) da bi postigli isti učinak.

   Reply

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *