Tradecorp AZ plus
Kompletno gnojivo sa svim važnim mikroelementima

2 min read
By | 03.12.2014

TRADECORP AZ Plus  je posebno formulirano praškasto gnojivo sa visokim sadržajem mikroelemenata u helatnom EDTA obliku (željezo (Fe), mangan (Mn), cink (Zn), bakare (Cu), kobalt (Co)) te sa 0,5% bora (B) i 0,4%molibdena (Mo) u vodotopivom obliku.

Zahvaljujući tehnološkim prednostima helatne tehnologije, gnojivo TRADECORP AZ Plus uspiješno se primjenjuje u folijarnoj gnojidbi, u sustavima fertirigacije, primjenom u tlo (prije sjetve/sadnje) te u hidroponskoj proizvodnji. Gnojivo je namjenjeno za primjenu na svim poljoprivrednim kulturama, od kojih se posebno ističu kulture koje zahtjevaju veće količine mikroelemenata; kao što su vinova loza, maslina, rajčica, paprika, jagoda, salata i dr. Posebnost gnojiva TRADCORP AZ Plus je sadržaj rijetkih mikroelemenata, poput kobalta (Co) i molibdena (Mo) koji su iznimno važni za diferencijaciju i razvoj cvjetnih pupova

Cvatnja voćaka

Na tržište dolazi u pakiranjima od 100 grama te 1, 5 i 20 kg., što omogućava jednostavnu i preciznu primjenu za različite veličine poljoprivrednih proizvođača; od malih hobby do velikih profesionalnih proizvođača.

Proizvođač: Tradecorp, Španjolska

Naziv gnojiva

Prednosti gnojiva TRADECORP AZ Plus:

 • Visoki sadržaj mikroelemenata u EDTA helatnom obliku (Fe-EDTA, Mn-EDTA, Zn-EDTA, Co-EDTA, Cu-EDTA); jamstvo dobrog usvajanja u tlu i biljci u širokom pH rangu (od 3,0-9,0)
 • Molibden (Mo) i bor (B) u vodotopivom (lako usvojivom obliku)
 • Poboljšava cvatnju i oplodnju poljoprivrednih kultura
 • Dokazani učinak na porast prinosa i kvalitetu plodova, naročito u stresnim uvjetima (suša, visoka temperatura i sl.)
 • Primjenjuje se u folijarnoj gnojidbi, u sustavima fertirigacije, u tlo i hidroponskoj proizvodnji
 • Posebno dobar učinak u gnojidbi drvenastih kulutra (vinova loza, maslina, voćke)

Tradecorp AZ plus gnojivoDOZA PRIMJENE:

 • Folijarna gnojidba: 1 kg/ha ili max. 150 grama/100 lit. vode
 • Fertirigacija: 2-3 kg/ha u jednom ciklusu primjene fertirigacije
 • U tlo: 10-30 kg/ha ovisno o utvrđenom nedostatku mikroelemenata u tlu

Gnojivo TRADECORP AZ Plus  je vlastiti proizvod tvornice Tradecorp, što je jamstvo visoke čistoće gnojiva i vrlo pristupačne cijene.

Urod maslina

SASTAV GNOJIVA:

 • Željezo (Fe) kao Fe-EDTA helat…… 6,0%
 • Mangan (Mn) kao Mn-EDTA helat… 2,5%
 • Cink (Zn) kao Zn-EDTA helat……….. 1,2%
 • Bakar (Cu) kao Cu-EDTA helat……… 0,6%
 • Kobalt (Co) kao Co-EDTA helat……. 0,02%
 • Bor (B) vodotopivi…………………….. 0,5%
 • Molibden (Mo) vodotopivi………….. 0,4%

Pakiranja: 100 grama te 1, 5 i 20 kg

 

Izvor fotografija: www.rgbstock.com


Zastupnik (HR): Agro Expert d.o.o., Trg Sv. Bernarda 12, 52 452 Funtana, Tel: 098/435-129 (gosp. David Gluhić)

Zastupnik (SLO): Jurana d.o.o., Limbuška cesta 64a,. 2000 Maribor. Tel: +386 (0)2/ 4215-363 (gosp. Gordana Veber) (link)

Zastupnik (SRB): RMG Crop Science d.o.o. Marka Oraškovića 3/1, 24 214 Gornji Tavankut, Tel: +381 (0)24/333-1500 (gosp. Milorad Veselinović) (link)

Slični članci

 • Preporuka folijarne gnojidbe ljeske (10/2017) Gnojivo TRADECORP AZ PLUS sa visokom koncentracijom svi važnih mikroelemenata u helatnom obliku (Fe, Mn, Zn, B, Cu, Co, Mo) za jesensku folijarnu gnojidbu ljeske u integriranoj […]
 • Gnojiva Tradecorp – novi vizualni identitet Od sredine studenoga (2013.  godine) španjolska tvrtka Tradecorp posluje sa novim vizualnim riješenjem. Tvrtka Tradecorp dio je međunarodnog SAPEC koncerna, te se bavi proizvodnjom […]
 • Mikroelementi u gnojidbi bilja   Mikrohraniva su elementi koji su važni za rast i razvoj biljke, ali ih biljka zahtjeva u puno manjim količinama nego makroelemente kao što su dušik (N), fosfor (P) i kalij (K). […]
 • Fetrilon Combi 2 FETRILON COMBI 2 je posebno formulirano, visokokoncentrirano gnojivo u praškastom obliku za primjenu u folijarnoj gnojidbi različitih poljoprivrednih kultura. Gnojivo sadrži visoku […]
 • Interpoma 2018 – stručni voćarski forum Ove godine, od 15.11.2018-17.11.2018 u mjestu Bolzano (sjeverna Italija) održati će se poznati voćarski sajam Interpoma 2018, na kojem je glavna tema JABUKA, u sklopu kojeg će se održati i […]

2 thoughts on “Tradecorp AZ plus
Kompletno gnojivo sa svim važnim mikroelementima

2 min read
  1. admin Post author

   Poštovani Mario,
   Radi se o sličnom proizvodu kao što je Tradecorp AZ Plus, s time da je ovaj proizvod od Solitecha u tekućem obliku, te uz mikroelemente sadrži i veću količinu makroelemenata (kalij, sumpor, te nešto dušika).
   Kao tehnolog osobno ne preporučam takve proizvode, jer je bilanciranje mikro i makroelementa različito. Makroelemente biljke trebaju u većim količinama (pa se koriste preparati na bazi makroelemenata) dok se mikroelementi koriste u manjim količinama (te se onda koriste preparati na bazi mikroelemenata).
   Primjerice, ako u tlu imate dovoljno kalija/sumpora, onda primjena ovakvog gnojiva predstavlja tehnološki problem, jer ukoliko pokušate zadovoljiti potrebe za mikroelementima, onda dodajete i veće količine kalija/sumpora (iste i plaćate) koji vam nisu potrebni, tj. u višku čak i čine problema prema drugim elementima.
   S druge strane, ako ćete dodavati takvim preparatom makroelemente (kalija/sumpor) onda količina mikroelemenata će biti vrlo mala.
   Stoga, kao tehnolog rađe prakticiram dodavanje makroelemenata posebno i mikroelementa posebno; tako točnije mogu dozirati potrebe biljaka.
   LP
   David Gluhić, urednik portala

   Reply

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *