O portalu

Sve oko nas se mijenja tijekom našeg života, pa i drveće i kamenje, a ako ostajemo dinosaurisi u tehnologiji poljoprivrede time što ne mjenjamo svoj pristup i svoja znanja, nastavljajući raditi tehnikama starim poput Biblije, izumrijeti ćemo poput dinosaurusa (Autor, 2012).

Definicija ludila je raditi istu stvar iznova, na isti način i očekivati drugačiji rezultat. Uspijeh zahtjeva promjenu (Einstein, 1950)

Shvatite da se promjena nije dogodila jučer, promjena se dogodila davno i postupno, no zato što ste je dovoljno dugo ignorirali i niste joj se prilagodili pogodila vas je preko noći (Autor, 2012).

Dobro došli na mini portal na temu gnojidbe; www.gnojidba.info

Gornje tri izreke;

  • ne mjenjamo svoj pristup i svoja znanja
  • raditi istu stvar iznova, na isti način
  • zato što ste je dovoljno dugo ignorirali

najbolje opisuju “stanje stvari” u današnjoj tehnologiji poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivredna proizvodnja se ničim ne razlikuje od ostalih vrsta proizvodnje, stoga, za ostvarenje napretka, potrebna je promjena, potrebno je promijeniti pristup, usvojiti nova znanja i ne ignorirati promjene… to su razlozi zbog kojih je i pokrenuti ovaj mali tematski portal, na temu gnojidbe.

Projekt tematski mini portal o gnojidbi moje je autorsko dijelo. Nakon tri godine postojanja bloga na temu gnojidbe (www.gnojidba.blog.hr) pokrenut je portal na temu gnojidbe, centralno mjesto na WEB-u po pitanju gnojidbe na hrvatskom jeziku. Osim pregleda članka, na dnu članka postoji rubrika za unos komentara (autor zadržava slobodu recenzije neprikladnog teksta) kako bi se čitatelji mogli aktivno uključiti u komentiranje članka i raspravu sa ostalim čitateljima portala. Naravno, spam nije dozvoljen.

Urednik portala, dr.sc. David Gluhic dipl.ing.agr.

*****

Tako smo pisali o portalu gnojidba.info na početku 2011. godine, kada je nakon tri godine postojanja bloga na temu gnojidbe pokrenut novi stručni portal.

A sada, nakon drugog trogodišnjeg ciklusa postojanja portala, postavljamo nove standarde i nova mjerila u tehnologiji gnojidbe.

Da bi zaokružili cijelovitu priču tehnologije gnojidbe, portal gnojidba.info i tvrtka Agro Expert d.o.o. (nove tehnologije gnojidbe i gnojiva) POSTAJU ZAJEDNIČKI PROJEKT U RAZVOJU I PRIMJENI TEHNOLOGIJE GNOJIDBE. Od dana 15.x.2014 godine, slijedeća dva subjekta:

Logo za Solo servis 2

i

Gnojidba info logotippostaju

CENTAR TEHNOLOGIJE GNOJIDBE

Jedinstveni zajednički projekt koji donosi maksimalni učinak u primjeni tehnologije gnojidbe, kroz slijedeće čimbenike:

  • Visoko stručno znanje u primjeni tehnologije gnojidbe (nositelj dr.sc. David Gluhić)
  • Više od 300 stručnih članaka ne temu gnojidbe (objavljeno do 15.x.2014, portal gnojidba.info)
  • Stalna rubrika “Preporuka gnojidbe” (portal gnojidba.info)
  • Stalna rubrika “Programi gnojidbe” (portal gnojidba.info)
  • Više od 10.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno na portalu gnojidba.info (rekord čitanosti ostvaren je u ožujku/2014 kada je portal posjetilo 23.905 jedinstvenih posjetitelja !!!!)
  • Široka paleta proizvoda (više od 120 različitih gnojiva na lageru tvrtke Agro Expert d.o.o.)

Time se nastavlja rast i razvoj ovog višegodišnjeg projekta i vizija centralnog mjesta tehnologije gnojidbe postaje važno profesionalno ostvarenje.

Autor portala, dr.sc. David Gluhić dipl.ing.agr.

U Funtani, 15.x.2014 godine


Impresum:

Autor portala:
dr.sc. David Gluhić dipl.ing.agr

Vizija:
Moja je vizija biti središnji tematski portal na temu gnojiva i gnojidbe poljoprivrednih kultura i razviti projekt “Centar tehnologije gnojidbe” kako bi proizvođači ostvarili maksimalni prinos i novčanih dohodak u poljoprivrednoj proizvodnji.

Misija:
Moja je misija različitim profilima korisnika (od malih “hobby” uzgajivača biljaka do profesionalnih poljoprivrednih proizvođača) omogućiti pristup kvalitetnoj informaciji i stvaranja tehnoloških vještina i znanja iz područja gnojiva i gnojidbe.

Cilj:
Moj cilj je biti uvijek korak ispred, i predstaviti informaciju koja će kvalitetom i stručnošću svim korisnicima omogućiti brži napredak u primjeni tehnološkog zahvata gnojidbe (ishrane) biljaka


Klauzula odgovornosti

Prilozi i savjeti objavljeni na ovom portalu temelje se na stručnosti i iskustvu autora portala i ostalih suradnika koji pišu članke na portalu. Vlasnik portala i ostali suradnici odriču se svake vrste odgovornosti za slučaj štete ili neuspijeha. Pregledom članaka ovog portala korisnik je suglasan sa navedenom klauzolom odgovornosti, te se odriče tužbenog zahtjeva po bilo kojoj osnovi.

Autor portala, David Gluhić, Funtana, Siječanj, 2011. godine