Dar čitateljima: Najčitaniji članak portal u PDF formatu (za arhivu)1 min read

By | 31.12.2012

Za zadnji dan ove 2012. godine mali poklon za sve čitatelje portala: najčitaniji članak na portalu za 2012. godinu u *.pdf formatu za vaš stručnu arhivu (možete ga snimiti na svoj računalo, smartphone, štampati, dijeliti prijateljima… ili jednostavno pročitati).

Članak je čitan u prosjeku više od 150 puta mjesečno, i za samo nekoliko čitanja, “pobjedio” viječitog pobjednika (članak na temu fizioloških poremećaja u uzgoju rajčice. 🙂 ). Ali, nema straha, uskoro kreće PDF arhiva, pa će se tamo moći naći svi stari i novi članci.

A sada, klik na sličicu i skidanje članka:

24 NAJČEŠĆIH PITANJA I ODGOVORA O MELIORATIVNOJ GNOJIDBI

 

p.s. U planu je bilo i djeljenje rokovnika sa logom gnojidba.info, ali kako većina čitatelja želi ostati anonimna na portalu, ne znam gdje bi onda posalo te rokovnike (ne ide bez adrese). Možda za drugu godinu. Bila je neka kombinacija i sa sponzorima; ali nekako im malo čitatelja na portalu (a “pucamo” svaki mjesec preko 2.000 jedinstvenih posjetitelja, sa prosječno 18.000 pregleda stranica, a u proljeće to ide preko 40.000 pregleda stranica. Ak’ je to malo u HRV ?!?!?! Naravno, nije to portal Večernjeg ili Nove TV, ali za tako mali i specifičan stručan portal, teško da može više). Ništa onda, preporučite prijateljima… i slijedeće godine, bit’ će rokovnika za svih! 🙂

Slični članci

 • Važnost analize tla u planiranju gnojidbe (1. dio) Kada smo veći imali temu o hranjivima (elementima) i vrstama gnojiva red je napisati riječ, dvije o važnosti analize tla s aspekta planiranja gnojidbe. Kako to izgleda u […]
 • Kalkulatori gnojidbe Alat koji je od pomoći prilikom planiranja gnojidbe poljoprivrednih kultura su i tzv. kalkulatori gnojidbe. Radi se o računalnim programima (samostalni programi, web aplikacije ili excell […]
 • Cijene analize tla Za usporedbu cijena analiza pojedinih davatelja usluga (ovo zvuči kao za telekom usluge), krenuh analizirati cijenu parametra pH. Iako jednostavan, gotovo je nevjerovatno, koliko malo […]
 • Važnost analize tla u planiranju gnojidbe (2. dio) Kako je u predhodnom dijelu spomenuto, današnja tema je gdje i kako napraviti analizu tla? Pa krenimo redom, u Hrvatskoj se analize mogu napraviti uglavnom u državnim/javnim ustanovama […]
 • Važnost analize tla (prof. Vukadinović) Izvorni link materijala: http://www.secerana.com/documents/Znacaj_analize_tla.pdf (prof. Vukadinović) Zbog čega su važne analize tla? Visinu  priroda  i  njegovu  […]

6 thoughts on “Dar čitateljima: Najčitaniji članak portal u PDF formatu (za arhivu)1 min read

 1. Robi I.

  Nadam se da će od Nove godine biti nekih novosti na portalu, jer kako mi se čini, portal je sve lošiji i lošiji. Bilo je dobrih članaka, nekoliko, ali ovo zadnje nije ništa (dobro ovo zadnje u PDF-u nešto vrijedi, ali samo za potpune početnike).
  Za nas, koji ipak znamo nešto više, gotovo da nema dobrih članaka.
  Isto tako, da bi portal bio bolji (i više čitan) treba objaviti više članaka i to češće, ovako prođe i po 10-tak dana bez neke vrijednije objave.
  Ma u stvari i nije tako loše, ali daleko je to od dobrog, i daleko je to od portala (dobar naziv; portal sa 100 članaka; a kaj su onda oni sa 1.000 članaka, megaportali….).
  Sretna Nova.

  Reply
  1. admin Post author

   Eto Robi, ako misliš da portal “sve lošiji i lošji” ne moraš ga više posjećivati. No, osobno mislim da baš i nije tako. Posjećenost raste iz mjeseca u mjesec (već je odavno pređena granica od 2.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno, i polako dižem letvicu za 3.000).
   Ono što se možda ne vidi na prvu ruku; portal je potpuno “one man project” i još uz to volonterski. Do sada nisam zaradio niti kune, iako trošim dosta vremena da portal bude ovo što je dana.
   Iako ti, kako čitatelj vidiš samo objavljen članak (post) iza toga stoji puno više; priprema materijala za članak, pisanje, slaganje toga na portal, a onda su tu sve one aktivnosti oko funkciniranja samog portala (prije svega SEO optimalizacija). Tako da je utrošak vremena popriličan.
   Da li će portal biti bolji?
   Biti će, ali za to treba vremena, ništa se ne radi samo od sebe.
   Naravno da sponzori to bolje podržavaju, bilo bi nešto novaca, pa bi se moglo uložiti u razvoj, ali kriza je. Nemaju sponzori, pa nemam niti ja.
   Što se tiče naprednih korisnika, već duže vremena razmišljam da dio portala bude zatvorenog tipa za napredne korisnike. Pa da tih naprednijih korisnika imam 250, i da plaćaju samo 30 kuna/mjesečno (dvije pive i kava), to je gotovo 7.500,00 kn mjesečno.
   A to je već popriličan novac, za koji bi se dalo raditi puno profesionalnije.
   Tako, sutra moram na moj redovni posao (8 sati dnevno), pa poslije honorano (predavanje studentima), pa onda obitelj, pa hobi…. i na kraju ostaje portal.
   I nakon svega toga, napisati nešto smisleno i kvalitetno.
   Ako misliš da je to lako i da možeš bolje, probaj sam, pa češ vidjeti.
   LP

   Reply
 2. Perica

  A mogao je biti bar neki mali dar (kemijska ili slično). Evo, neki su dijelili majice, kape, rokovnike i ostalo. Ako nema novaca trebalo je naći bar sponzore.

  Reply
  1. admin Post author

   Složit’ ćemo nešto za slijedeću Novu godinu. Hito sam nešto napraviti i za ovu, ali nije bilo dovoljno novaca (a niti zainteresiranih sponzora). Šteta.

   Reply
 3. Željac

  Ma pusti, neka piše tko što hoće. Portal je dobar, i samo tako naprijed.

  Reply

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *