RSS usluga na portalu gnojidba.info
Praćenje objave novih članaka i drugi novosti na portalu pomoću RSS usluga

2 min read
By | 03.05.2017
  • Brz i jednostavan način praćenja objave novih članaka na portalu gnojidba.info
  • Jedan klik do novosti

ŠTO JE TO RSS?

RSS je akronim za «Real Simple Syndication». Sistem pretplate RSS vam omogućuje da u realnom vremenu pratite što se dešava na vašim omiljenim web destinacijama bez neophodnog obilaska samog portala ili web stranice. Umjesto da učestalo posjećujete portal kako biste vidjeli da li se pojavio nova vijest ili članak, jednostavno koristite RSS čitače. Trenutno, RSS kanale ne podržavaju svi portali nego samo pojedini koji ispunjavaju nove WEB standarde.

Kako se portal gnojidba.info gotovo svakodnevno dopunjuje novim tekstovima, pretplatom na RSS, možete pratiti na vašem RSS čitaču naslov, cijeli tekst kao i slike ili eventualne audio/video zapise. Uz naravno link prema samom članku na portalu.

Slika 1. Logo jednog od najpopularnijih RSS čitača danas; NETVIBES.

netvibes logo

KAKO DA SE PRETPLATIM NA RSS

Najjednostavnija je pretplata preko WEB preglednika. Gotovo svi novi web preglednici danas imaju opciju praćenja RSS kanala (Firefox, Opera, Internet Explorer i dr.), te je dovoljno samo kliknuti na oznaku “RSS unosa” . Još jedna potvrda (kvačica u gornjem desnom kutu) i pretplata na RSS kanal portala gnojidba.info je gotova.

Slika 2. Oznaka RSS kanala u web pregledniku Firefox (slikica označava praćenje RSS kanala na portalu gnojidba.info)


Osim toga, postoje razne vrste samostalnih RSS čitača i nove verzije se pojavljuju svakodnevno. Različiti čitači rade na različitim operativnim sistemima, tako da je najbolje da sami odaberete onaj koji će se uklopiti na vaš kompjuter. Moja preporuka je FeedReader, SharpReader ili Awasu.

Na netu postoje i web servisi koji vam omogućavaju da bez ikakve instalacije čitate RSS zapise. Jedni od najpoznatijih su Netvibes, Google reader, Bloglines, My Yahoo.

Slika 3. Popularni web RSS čitač NETVIBES u radu

Program Netvibes u raduNaravno, osim novosti sa portala gnojidba.info , na RSS čitaču Netvibes možete pratiti i ostale vijesti koje vas zanimaju; sport, vrijeme, tečajna lista, recepti za kuhanje ili malo neizostavne dnevne politike… 🙂

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *